Dit zijn de algemene verkoopvoorwaarden van Fashion and Facts. Deze Voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen die je, via de website (www.FashionandFacts.com) bij Fashion and Facts plaatst. Door een bestelling te plaatsen, ga je akkoord met de toepasselijkheid van deze Voorwaarden op de tussen jou en Fashion and Facts gesloten overeenkomst.

In deze Voorwaarden worden de rechten en verplichtingen van partijen uiteengezet die van toepassing zijn op jouw bestelling van producten via de website van Fashion and Facts. Het is daarom van belang dat je de tijd neemt om deze Voorwaarden zorgvuldig te lezen. Fashion and Facts raadt je aan deze Voorwaarden op te slaan op jouw computer en/of uit te printen en te bewaren, zodat je deze later kunt raadplegen.

1. Gegevens Fashion and Facts

1.1 Fashion and Facts is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en gevestigd in Nederland. De volledige contactgegevens van Fashion And Facts vind je hieronder:
Fashion and Facts
World Fashion Centre
Koningin Wilhelminaplein 29
1062 HJ Amsterdam

Correspondentieadres:

Postbus 69155
1060 CG Amsterdam
Telefoon: 020 84 64 747
(maandag/vrijdag 09.00-17.00uur)
E-mail: info@fashionandfacts.com

KVK: 58236236

BTW-nummer: NL824005028B0

IBAN: NL30 INGB 0006 6281 69

2. Jouw gegevens

2.1 Om een goede en tijdige uitvoering van de overeenkomst door Fashion and Facts mogelijk te maken is het van belang dat je jouw gegevens, zoals je naam, je e-mailadres, en verzendadres, correct en volledig doorgeeft conform de instructies. Je bent verantwoordelijkvoor de juistheid van de door jou opgegeven gegevens. De volledige contactgegevens van Fashion and Facts vind je onder artikel 1 van deze Voorwaarden.

2.2 Door jou verstrekte gegevens worden door Fashion and Facts alleen gebruikt op de wijze als aangegeven in het privacy beleid, dat je kunt raadplegen op de website.

3. Het aanbod en de overeenkomst

3.1 Wanneer je een artikel koopt via de website van Fashion and Facts ga je een overeenkomst aan met Fashion and Facts. De overeenkomst komt tot stand op het moment dat Fashion and Facts een bevestiging naar het door jou opgegeven e-mailadres heeft verzonden. Dit gebeurt wanneer de betaling afgerond is.

3.2 Een overeenkomst voortvloeiend uit een aanbieding die een kennelijke vergissing en/of fout bevat, zoals een ongewoon lage prijs, bindt Fashion and Facts niet. Neem contact op met Fashion and Facts wanneer je twijfelt aan de geldigheid van een aanbieding.


4. Prijs en betaling

4.1 De op de website, op het moment van bestellen, weergegeven prijs is een totaalprijs inclusief belastingen en verzendkosten.

4.2 Je kunt jouw bestelling betalen op de aangegeven wijzen die staan vermeld op de website.


5. Afhandeling bestelling en levering

5.1 Fashion and Facts spant zich in om jouw bestelling zo goed en snel mogelijk te verwerken en te leveren.

5.2 Bestellingen worden geleverd op het door jou opgegeven verzendadres en middels de door jou gekozen bezorgingswijze.

5.3 Eigendom van de door jou bestelde producten gaat op vanaf het moment van ontvangst van volledige betaling door Fashion and Facts.

5.4 Fashion and Facts besteedt zorg aan het juist en compleet verzenden van producten. Mocht je onverhoopt incomplete of beschadigde producten ontvangen, neem dan binnen 7 dagen na ontvangst contact op met Fashion and Facts.


6. Kwaliteit

6.1 Fashion and Facts spant zich in om producten zo nauwkeurig en compleet mogelijk weer te geven op haar website. De aard van de aangeboden producten brengt echter met zich mee dat er sprake kan zijn van verschillen (zoals kleurverschillen) tussen de weergave van producten op de website en het product zoals bij jou bezorgd.

6.2 Uiteraard voldoen de producten uit het assortiment van Fashion and Facts aan de kwaliteit die je daarvan mag verwachten. Je wordt er echter nadrukkelijk op gewezen dat deze producten vooral zijn ingekocht en ontworpen vanuit het oogpunt van esthetiek en niet met het oog op optimale levensduur, praktisch nut of gebruiksgemak.

6.3 De op de website aangeboden producten, zoals kledingstukken en accessoires, zijn van nature aan (gebruiks-) slijtage onderhevig. De levensduur van een product is mede afhankelijk van het materiaal waaruit het product bestaat, de intensiteit van het gebruik en de mate van verzorging. De producten van Fashion and Facts zijn samengesteld uit de in de webstore opgegeven materialen. Voor een optimale levensduur en behoud van kwaliteit is het van belang dat je eventuele wasvoorschriften in acht neemt.

7. Herroepingsrecht

7.1 Je hebt het recht om de overeenkomst met opgave geldige* redenen te ontbinden binnen 14 dagen nadat je je bestelling hebt ontvangen. Dit betreft de zogenoemde bedenktermijn. Je kunt gebruik maken van jouw recht om de overeenkomst te ontbinden door het retourformulier ingevuld aan ons te retourneren, maar dit is niet verplicht. Je kunt ons ook op iedere andere wijze door een ondubbelzinnige verklaring laten weten dat je de overeenkomst wenst te ontbinden (zoals per e-mail of per post). Meer informatie over de wijze van retourneren is te vinden op onze website.

7.2 Wanneer je ervoor kiest om de overeenkomst ten aanzien van een product te ontbinden, dan heb je de plicht om dit product zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen nadat je alle producten uit je bestelling hebt ontvangen, te retourneren.

7.3 Ingeval van ontbinding zoals bedoeld in artikel 7.1 restitueert Fashion and Facts het voor het betreffende product betaalde bedrag (exclusief betaalde verzendkosten) onverwijld en in ieder geval niet later dan veertien dagen na ontvangst van het bericht dat je de overeenkomst wilt ontbinden, maar niet eerder dan nadat Fashion and Facts het betreffende product retour heeft ontvangen of je kunt aantonen dat het product daadwerkelijk retour is gezonden.

7.4 Wanneer een product door jouw toedoen is beschadigd, is gewassen, de labels zijn verwijderd, een product incompleet is of een product andere gebruikssporen bevat waaruit blijkt dat je het product verdergaand hebt gebruikt dan als toegestaan, dan ben je jegens

Fashion and Facts aansprakelijk voor de door jou veroorzaakte waardevermindering van het product. Fashion and Facts zal deze waardevermindering aftrekken van het aan jou te restitueren bedrag.


8. Wijzigingen in deze Voorwaarden

8.1 Indien Fashion and Facts besluit deze Voorwaarden te wijzigen, zal zij de gewijzigde Voorwaarden op haar website plaatsen. Hiervan wordt geen melding gemaakt. Je wordt geadviseerd om regelmatig te controleren of de Voorwaarden zijn gewijzigd. Eventuele wijzigingen zijn niet van toepassing op orders die je voor de datum van wijziging hebt geplaatst. Deze Voorwaarden zijn laatstelijk gewijzigd op januari, 2021.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.